Om oss

Historien bak Opplev Auna

Om oss

Historien bak Opplev Auna

Hvem er vi?

Vertskapet er oss, Hege og Daniel, som i 2020 fikk æren av å få kjøpe denne flotte eiendommen, Vågaunet (på folkemunne kalt “Auna”). Her har vi bosatt oss sammen med våre tre barn og en flokk med alpakkaer, kanin og høns, og nyter det landlige livet ved kysten, mellom skjærgård og fjell. Folk har levd på Auna i flere tusen år, noe forhistoriske funn og mange fredete kulturminner her bevitner. Et slikt sted som Auna gir både folk og dyr sjelefred.

Hege er utdannet lektor med master i engelsk, mens Daniel er elektriker og videreutdannet automasjonsingeniør. Hege har trivdes godt i læreryrket, men alltid hatt et sterkt ønske om å skape noe eget. Med mye reiseerfaring verden over, på mange unike overnattingssteder, øynet vi muligheten til å starte opp et overnatting og opplevelsestilbud på Auna. I starten av 2022 fikk vi innvilget støtte fra Innovasjon Norge til å realisere dette, og fikk tilskudd til å utbedre deler av vårt gamle fjøs til matsal, servicerom og gårdsbutikk (som ferdigstilles i utgangen av 2022), glamping i glassigloer og alpakkavandring opp fjell på eiendommen. Vi vet at kvalitet og godt vertskap er viktig, og vil gjøre vårt beste for at du som besøkende skal bli fornøyd!

Vår visjon

I dag lever de fleste av oss travle, urbane liv. Mange har kanskje lite tid til å oppsøke naturen. Vi ønsker at folk skal ta et avbrekk fra en stressende hverdag, og komme i kontakt med naturen. Finne den enkle gleden i det naturen har å by på. Som å bare kjenne på den gode sjølukta, lytte til fuglekvitter eller nyte stillheten.

Det tradisjonelle teltlivet er ikke for alle, og da er glamping-overnatting i glassiglo et flott alternativ for å komme tett på skog, sjø og dyreliv og samtidig ha god komfort. Vi håper at et opphold på Auna vil gi deg påfyll av energi, og at du kommer tilbake til hverdagen med ny giv. Man må koble av, for å koble på! Som mange andre, er vi opptatt av å ta vare på naturen og kloden vår. Verden trenger mer bærekraftige, miljøvennlige overnattingssteder. Overnatting gjennom glamping etterlater seg minimalt/ingen fotavtrykk i naturen, med glassigloer som enkelt kan demonteres og flyttes på i løpet av noen timer.